Aktuelnosti

SUBOTIČKOM ZAVODU ZA URBANIZAM I ČLANU KOLEKTIVA PRIPALA ZNAČAJNA STRUČNA PRIZNANJA

Article main image

Na  Međunarodnom naučno-stručnog skupu, održanom u sklopu  11. Letnje škole urbanizma u Kragujevcu od 14. do 16 . maja 2015. godine u  organizaciji  Udruženja urbanista Srbije i Republičkog geodetskog zavoda,  Zavodu za urbanizam Grada Subotice je od strane Udruženja urbanista Srbije dodeljena prestižna nagrada  „Miloš Savić“, za višegodišnje stručno angaržovanje i postignute rezultate na stručnom unapređenju urbanističkog i prostornog planiranja.

Ujedno je i članu kolektiva Zavoda , Korneliji Evetović Cvijanović, dipl.inž.arh.,  kao pojednicu, dodeljena nagrada „Nikola Dobrović“, za ostvarene stručne rezultate u oblasti urbanizma.

U okviru skupa veliko priznanje je pripalo i  našem istaknutom subotičkom stručnjaku i kolegi u oblasti urbanizma, Jožefu Čipi, dip.inž.arh., dodelom Velike nagrade „Emilijan Josimović“ za celokupno životno delo, dugogodišnji rad u periodu 20 i više godina i značajne rezultate u oblasti urbanizma i u okviru udruženja.

Posebno je značajno što su priznanja Zavodu dodeljena u godini proslave velikog jubileja - 60 godina postojanja Udruženja urbanista Srbije, čiji kolektivni članovi su eminentne urbanističke institucije i strukovne organizacije, čime se Subotički Zavod koji postoji u kontinuitetu već 51 godinu, smešta u sam vrh urbanističkih institucija na nivou zemlje.

Direktorica, Timea Tripolszki - dipl. oec., izrazila je veliko zadovoljstvo što je Zavodu za urbanizam Subotice pripala ovako značajna nagrada, koja se pridružuje mnogim drugim ranije stečenim i dodeljenim nagradama i priznanjima Zavodu i njegovim istaknutim pojedincima, kao potvrda kvalitetnog rada Zavoda u dugogodišnjem kontinuitetu i negovanja visoko stručnog kvaliteta u izradi planskih dokumenata u koja su implementirana sva aktuelna stručna saznanja i primenjena savremena informaciona tehnologija, sa ciljem  unapređenja urbanističkog planiranja i obezbeđenja veće transparentnosti i participacije šire javnosti u izradi planova.

Nagrada dodeljena Zavodu za urbanizam velika je čast, podstrek ali i obaveza da se sačuva stečeni renome preduzeća, koji je utemeljen na predanom radu i posvećenosti struci  generacija urbanista od osnivanja Zavoda do danas.  

Rad Zavoda potrebno je  i dalje stručno unapređivati  na temeljima integralnog urbanog planiranja i aktuelne i dobre urbanističke prakse, kako bi se u budućnosti postizali još bolji rezultati, a izrada planova bila usaglašena sa potrebama unapređenja kvaliteta življenja u urbanoj sredini na dobrobit svih građana i aktera u prostoru - dodaje Kornelija Evetović Cvijanović, dipl. inž.arh., rukovodilac službe urbanističkog i prostornog planiranja.

Antin Blog

Održivost razvoja grada Subotice

Subotica je jedan od malobrojnih gradova u Jugoslaviji koji ima kontinuiranu prostorno - plansku dokumentaciju počev od XVIII veka do danas. Prva granica grada i unutar nje budućeg centra grada, zacrtane su na prekretnici XVIII i XIX veka, a rezultirale su planskim uređenjem delova grada ...

> pogledaj više